miercuri, 6 martie 2013

Ziua 28 - Gargamel

M-am trezit ok. Odihnit. Bag un ACDC ca de dimineaţă aşa.
Mănânc câteva fructe.
Plec spre Phuket Scuba Club, dar o iau pe altă străduţă decât traseul normal, că ştiu undeva un exchange cu un curs mai bun. Nu mai am bahţi şi dacă tot schimb euro, schimb mai mulţi, că pe 8 o să trebuiască să plătesc şi chiria şi scuter-ul.

Ce mişto că aici pot să merg pe stradă şi să cânt versuri din Paraziţii fără sa de uite nimeni după mine că sunt vulgar în public.

Mă relaxez pe o băncuţă, pe plajă, sub o umbrelă. Mai citesc ceva din cartea de Advanced OW Diver. Apar şi băieţii din Piteşti. Las cartea. Îmi face cadou Răzvan o sticlă de vin de acasă (vinul aici e o porcărie, ca şi berea locală de altfel).
Free diving împreună cu Dragoș2 până la 6 m adâncime.

Am reuşit să stric aparatul foto subacvatic. Am schimbat acumulatorul cu cel de rezervă şi eram ud pe mâini (eram de fapt în apă). Cred că a luat ceva picături direct unde avea nevoie, iar acum nu se mai aprinde.
Dacă n-o să-şi revină, am cam terminat cu pozele sub apă :(

Înot, scufundări, plajă, relaxare. Nu e rău. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult.
Dar mi se face foame.
Îl iau pe Dragoș2 pe scuter şi îi arăt unde e piaţa. Cu ocazia asta îmi iau şi eu nişte frigărui şi orez (keeping costs low - 40 bht).
Seara mă răsfăţ cu un sandwich cu pui, baghetă imensă, cu cartofi prăjiţi şi un shake de ananas. Descopăr că mâncarea "europeană" este foarte scumpă - 120 sandwich + 70 shake.
Duc sticla de vin acasă şi pe mine.
Mi-e puţin rău de la maioneza din sandwich. Nimic din ce nu poate rezolva o jumătate de pahar de Cola.

Schimb camera că s-a mutat Laureen şi s-a ivit oportunitatea de a lua camera cea mai îndepărtată de pomul unde au cuib guguştiucii şi de bazinul de apă, al cărui hidrofor porneşte non-stop. Acum stau lângă Dragoş. Sunt mai aproape de ambulanţă totuşi. Orice are plusuri şi minusuri. Presupun.

Găsesc în (vechea) bucătărie o gânganie bulbucată.

 

L-am luat pe Gargamel şi l-am poftit elegant afară.

 

Am mai dat afară şi un fel de viespe (am prins-o într-o pungă să nu mă înţepe). Uite şi o şopârlă.



De acum încolo, nu mai ţin nici un geam deschis pe parcursul zilei când sunt plecat sau noaptea. Doar când aerisesc şi sunt eu sigur că nu mai intră nimic pe care să pot călca (sunt şi vipere).
Film. Odihnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu